Fimpec investerar i batterivärdekedjan och kritiska mineraler, Sami Ström utnämnd till chef för ny affärsenhet

Fimpec har etablerat en ny affärsenhet som heter Batteries and Critical Minerals (FBCM). Enheten utvecklar och tillhandahåller tjänster för att möta behoven inom gruvindustrin och vidareförädling av dess produkter. Sami Ström har utsetts till affärsdirektör för den nya enheten.

I enlighet med sin strategi investerar Fimpec i den snabbt växande marknaden för batterivärdeskedjor. Ett påtagligt steg i den här riktningen är sammanslagningen av verksamhet relaterade till batterivärdekedjan och kritiska mineraler till en separat affärsenhet, som inledde sin verksamhet i januari 2024. Affärsenheten Batterier och kritiska mineraler erbjuder heltäckande tjänster till gruvindustrin och vidareförädling av dess produkter.

”Det här är en snabbt växande marknad som vi har beslutat att investera i. Den globala elektrifieringen kommer att avsevärt öka aktiviteter relaterade till batterivärdekedjan i framtiden. Vi vill vara delaktiga i den här utvecklingen och bidra med vår expertis. Vår styrka ligger i vår djupa processkunskap och mångsidiga erfarenhet av att genomföra projekt av alla slag och storlekar”, säger affärsdirektör Sami Ström.

Han berättar vidare att Fimpec kan erbjuda branschen ett brett utbud av tjänster, från konceptutveckling, förstudier, grundläggande ingenjörskonst, detaljprojektering och underhållsingenjörskonst till byggherre- och övervakningstjänster. Den nya affärsenhetens expertis kompletteras i stor utsträckning av Fimpec Engineerings och Fimpec PMO:s tjänster.

Fimpec har redan expertis och erfarenhet relaterad till batterivärdekedjan och gruvindustrin. Den här expertisen har ackumulerats genom projekterings- och projektledningsprojekt inom gruvindustrin. Flera experter i branschen anslöt sig till Fimpec i samband med förvärvet av Chemitec 2022.

”Dessutom har vi börjat rekrytera och vi har också tillgång till kompetensen i vårt omfattande partnernätverk. Vår ambition är att växa starkt och snabbt, eftersom efterfrågan på tjänster inom det här området är stor och vi vill möta den”, säger Ström.

Sami Ström är ett rutinerat Fimpec-proffs

Sami Ström, affärsdirektör för Batteries and Critical Minerals, har arbetat på Fimpec sedan 2002. Han har lång erfarenhet av att betjäna krävande, internationellt verksamma industrikunder och leda processplaneringstjänster.

”Jag började på Fimpec, som då hette CTS Engineering, i november 2002 som processtekniker. Sedan dess har jag arbetat som projektingenjör, projektchef, försäljningschef och nu senast innan min nuvarande roll, som processteknikdirektör för processavdelningen. Den här mångsidiga kompetensen ska nu komma kunderna till vår nya affärsenhet till del tillsammans med vårt kompetenta team”, berättar Ström.

Tilläggsinformation

Sami Ström

Affärsdirektör

BATTERIER OCH KRITISKA MINERALER

sami.strom@fimpec.com

+358 40 596 5029

Läs dessa härnäst