Fimpec inleder en ny typ av samarbete inom fjärrvärme- och fjärrkylenät

Sedan september 2022 har Fimpec levererat projekterings-, genomförande- och dokumentationstjänster till Helens fjärrvärme- och fjärrkylenät. Det kontinuerligt utvecklande samarbetet hjälper Helen att bygga en grön omställning.

Serviceavtalet, som ingicks sommaren 2022 och som omfattar projektering, genomförande och dokumentation av fjärrvärme- och fjärrkylanätet, blev startskottet på ny typ av partnerskap för både Helen och Fimpec, som gynnar båda parter. För Helen har det varit ett sätt att fokusera på sin kärnverksamhet och implementera sin strategi mot koldioxidneutral energiproduktion. För Fimpec har det inneburit att utöka sitt tjänsteutbud och stärka sin fjärrvärmeexpertis, eftersom Helens DHC-näts (District Heating & Cooling) design- och genomförandeteam blev en del av Fimpec genom serviceavtalet.

Erfarenheterna från det ett och ett halvt år långa samarbetet har varit positiva. Uppdragen har utförts enligt överenskommelse och verksamheten har utvecklats och effektiviserats genom effektivare arbetsmetoder.

”De här första ett och ett halvt åren har handlat om att växa tillsammans och utveckla vårt partnerskap. Det är ett nytt sätt att hantera saker för båda parter, så vi har varit tvungna att utveckla processer och rutiner för att utnyttja samarbetet fullt ut. För vår egen del har vi erbjudit Helen vår expertis, våra resurser samt vårt flexibla sätt att arbeta”, konstaterar Sami Nissinen, affärsdirektör för Fimpecs energitjänster.

”Vi befinner oss på en lovande väg för partnerskap, där vi planerar och genomför tillsammans för att skapa en bättre framtid och tillföra värde för Helens kunder”, konstaterar Lauri Utriainen, ansvarig chef för Helens fjärrvärmedistribution.

Han fortsätter med att betona vikten av samarbetet och noterar att fjärrvärme och fjärrkyla är centrala för Fimpecs verksamhet inom sektorn för ren energi. De anses spela en viktig roll även i framtiden, både som en tillförlitlig värmekälla och som ett sätt att främja en ren omställning.

”Fjärrvärme erbjuder utmärkta möjligheter för koldioxidneutral energiproduktion. Den gör det möjligt att centralisera och effektivt utnyttja olika värmekällor och energilager.”

Tilläggsinformation

Sami Nissinen

Affärsdirektör

ENERGITJÄNSTER

sami.nissinen@fimpec.com

+358 40 348 5401

Läs dessa härnäst