Fimpec träffade representanter för Ukrainas ministerier och parlamentet i Kiev

I januari 2024 besökte Fimpec Kiev i Ukraina som en del av Milttons företagsdelegation. Delegationen hade som mål att stärka affärsrelationerna mellan Finland och Ukraina och utforska möjligheterna till samarbete i återuppbyggnaden av Ukraina. Fimpec representerades av Panu Rahikka och Luis Rudolphy.

Fimpec besökte Ukrainas huvudstad Kiev från 10 januari till 12 januari 2024 som en del av Milttons företagsdelegation. Syftet med besöket var att undersöka finländska företags möjligheter att fungera som affärspartner i Ukraina och att identifiera samarbetsmodeller som aktivt skulle bidra till landets återuppbyggnad.

Under det tre dagar långa besöket träffade Fimpec Consulting Oy:s verkställande direktör Panu Rahikka och Fimpec Groups försäljningschef Luis Rudolphy representanter för ukrainska ministerier och parlamentet samt Kievregionens administration. De deltog också i diskussioner med ledande lokala experter och representanter för ukrainska företag. Ukrainas återuppbyggnadsbehov fokuserar i första hand på energi-, industri- och infrastruktursektorerna, där Fimpecs expertis och erfarenhet av omställning av ren energi väckte stort intresse.

”Trots kriget var staden Kiev mycket livlig och fokus var starkt på framtiden. Ukraina siktar på en betydande ekonomisk tillväxt efter kriget, och Finland har stark kompetens och expertis för att påskynda det här. Det finns ett akut behov av investeringar i Ukraina och vi vill göra vår del för att möjliggöra dem”, säger Panu Rahikka.

”Vi hade äran att träffa många lokala aktörer från Ukraina och knyta nya kontakter med dem. Det här är en fantastisk möjlighet för oss att fördjupa samarbetet mellan våra länder och skapa förutsättningar för ny tillväxt”, tillägger Luis Rudolphy.

Under besöket undertecknade Fimpec en avsiktsförklaring med det ukrainska företaget TPS Engineering för gemensam utveckling och genomförande av energi- och infrastrukturprojekt i Ukraina. TPS Engineering är ett ingenjörs- och designtjänsteföretag med huvudkontor i Charkiv.

I de kommande stegen kommer Fimpec att fortsätta aktivt samarbete och dialog med ukrainska representanter och lokala samarbetspartner om framtida investeringar och projekt.

Mer information

Panu Rahikka

Verkställande direktör,
Fimpec Consulting Oy

KONSULTTJÄNSTER

panu.rahikka@fimpec.com

+358 44 090 4266

Luis Rudolphy

Försäljningschef,
Internationella försäljning

FIMPEC GROUP

luis.rudolphy@fimpec.com

+358 40 197 2323

Läs dessa härnäst