Kreetta Manninen stärker Fimpecs konsultationsexpertis inom grön omställning och hållbarhet

Dipl. ing Kreetta Manninen har utsetts till direktör för ansvarsområdet Green Transition & Sustainability på Fimpec Consulting. Kreetta Manninen stärker Fimpecs expertis särskilt inom ledningskonsultation, och tillför betydande branschkunskap för att hantera hållbarhetsutmaningar i den gröna omställningen. I sin roll kommer hon att ansvara för att få verksamheten att växa inom sitt område och utveckla teamet.

Kreetta Manninen, som började sin roll som direktör för divisionen Green Transition & Sustainability på Fimpec Consulting den 4 september 2023, uttrycker sitt intresse för Fimpecs tillväxtmål och starka fokus på industrin och den gröna omställningen inom energi. Hon berättar att hon vill bidra till tillväxten av den här verksamheten som en del av Fimpec Consulting-teamet.

”Jag ser mycket fram emot att lära känna människorna på Fimpec, samarbeta med dem och ta mig an de utmaningar som våra kunder ger oss, och i slutändan bygga upp en ny konsulteringsverksamhet”, säger hon.

”Manninen tillför gedigen branschkunskap, ett omfattande nätverk och ett innovativt perspektiv på de utmaningar och möjligheter som den gröna omställningen innebär. Jag är övertygad om att våra tjänster inom grön omställning och hållbarhet under hennes ledning kommer att ge våra kunder ett betydande värde för en mer hållbar morgondag”, säger Panu Rahikka, verkställande direktör för Fimpec Consulting.

Kreetta Manninen utexaminerades 2017 som diplomingenjör i energiteknik från LUT-universitetet (Villmanstrand-Lahtis tekniska universitet) med energiteknik som huvudämne och produktion av förnybar energi som biämne. Hon har också studerat fysik vid Jyväskylä universitet.

De senaste sju och ett halvt åren har Manninen arbetat på Ramboll i olika expert- och chefsroller, främst med inriktning på smarta energitjänster och affärsverksamhet. Hon gick över till Fimpec från sin position som chef för tjänsteområdet smarta energilösningar (Head of Smart Energy Energy Transition).

Tilläggsinformation

Panu Rahikka

Verkställande direktör,
Fimpec Consulting Oy

KONSULTTJÄNSTER

panu.rahikka@fimpec.com

+358 44 090 4266

Kreetta Manninen

Direktör för energikonsultation

KONSULTTJÄNSTER

kreetta.manninen@fimpec.com

+358 40 137 4362

Läs dessa härnäst