Fimpec Group har vuxit som partner till sina kunder till en arbetsplats som attraherar topptalanger

Fimpec Group sysselsätter redan över 400 experter. Under 2022 ökade antalet anställda med cirka 140 personer. Bland dem finns konsulterande experter, ingenjörer och projektledare.

”Fimpecs roll i sina kunders otroligt intressanta projekt väcker intresse bland experter och arbetssökande i branschen. Våra projekt speglar utvecklingen av den senaste tekniken, den gröna omställningen och vikten av hållbar tillväxt”, berättar personalchef Erica Kraufvelin-Lämsä på Fimpec Group.

Under 2022 ökade antalet anställda på Fimpec Group med cirka 140 personer. De flesta av dem, cirka 100 personer, valde Fimpec som sin nya arbetsgivare och de andra kom till Fimpec genom företagsköp och företagsförvärv.

”Efterfrågan på våra tjänster har ökat och diversifierats de senaste åren. Med det förtroendet som grund vill vi förnya våra tjänster och växa till nya kompetensområden. Att bredda och fördjupa vår expertis och framgångsrikt rekrytera experter inom olika områden är de viktigaste drivkrafterna för Fimpecs tillväxt”, betonar Kraufvelin-Lämsä.

Erfarenhet och en brinnande vilja att lösa saker på ett nytt sätt behövs

Fimpec har varit en del av industriprojekt inom olika branscher i mer än fem decennier. I teamen värdesätts både djup erfarenhet av tekniskt och kvalitativt krävande projekt och ny kompetens.

”Just nu arbetar våra planerare med processkonverteringen av pappersbruket i Uleåborg, som vi var med och planerade redan på 1990-talet och igen på 2020-talet”, berättar Jukka Nieminen, verkställande direktör för Fimpec Group.

Industrin söker nya lösningar utifrån ekonomi, klimatpåverkan och energieffektivitet. Fimpecs mångsidiga kunnande säkerställer utvecklingen av nya lösningar.

”Vi konstruerar och genomför lösningar som överbryggar klyftan mellan de ovannämnda perspektiven. Vi tror därför att vi hjälper till att utveckla en struktur mellan en hållbar ekonomi och en livsmiljö tillsammans med våra kunder”, tillägger Nieminen.

Energiomvandlingen går i en allt snabbare takt

Fimpecs kunder verkar inom olika industrisektorer samt inom energi- och relaterade branscher. En sak som de alla har gemensamt är att de verkar inom energiomvandling.

”Våra kunder försöker förutse och hitta nya lösningar samtidigt som de genomför sina nuvarande projekt relaterade till den gröna omställningen. I den här takten behöver de ännu mer stöd för att hitta rätt riktning och för att fatta, planera och genomföra sina investeringsbeslut. Vi svarar på den här efterfrågan över hela företaget, genom alla våra tjänster, men den senaste utvecklingen gäller våra tjänster Fimpec Energy Services och Fimpec Consulting Oy”, förklarar Nieminen.

Expansionen till internationella marknader fortsätter

Fimpecs tjänsteerbjudande och kompetensutveckling har alltid gått hand i hand med att arbeta med kunder i internationella projekt.

”I dag bygger vi upp vår globala räckvidd på många sätt, men vi är fortfarande nära involverade i våra kunders projekt. Dessutom bygger Fimpec Node Oy sitt globala nätverk i Finland och utomlands. Vi finns i Sverige och Estland genom våra dotterbolag. Vi är ett genuint internationaliserande tillväxtföretag”, säger Erica Kraufvelin-Lämsä.

Mångfald främjar utveckling som driver oss framåt

Fimpec erbjuder konsulterings-, projekterings- och projektledningstjänster till olika industri- och energiaktörer i Finland och utomlands, och har också en mångsidig företagskultur.

”Med så många expertområden betyder det att vi har många olika människor med olika perspektiv och åsikter. Det här framkom till exempel när vi studerade vår företagskultur hösten 2022. Vi är ett mångsidigt företag i utveckling, vars medarbetare värdesätter utbyte av åsikter och lärande”, beskriver Kraufvelin-Lämsä.

Hon menar att mångfald främjar utveckling, vilket också lockar nya experter till Fimpec.

”Redan under de två första månaderna i år rekryterade vi 26 nya experter till våra team. Läs mer om våra uppdrag, tjänster och kunder på fimpec.com. Men framför allt, kontakta oss, vi diskuterar mer än gärna ditt framtida arbete på Fimpec”, uppmuntrar Erica Kraufvelin-Lämsä.

Tilläggsinformation

Erica Kraufvelin-Lämsa

HR direktör

FIMPEC GROUP

Läs dessa härnäst