Mellersta Finlands handelskammares 25:e Maineteko maailmalla-utmärkelse till Fimpec PMO Oy

Mellersta Finlands handelskammare delar årligen ut utmärkelsen ”Maineteko maailmalla” till ett företag i Mellersta Finland som har vuxit framgångsrikt och genom sin verksamhet fört ut lokalt kunnande ut i världen. I år gick priset till Fimpec PMO.

Fimpec PMO är en specialist i världsklass inom projektledning och byggherre. Företaget fungerar som projektkonsult i stora investeringsprojekt inom industri- och energisektorn samt som expert inom fastighets- och infrastrukturbranschen.

Fimpec PMO har på ett hedervärt sätt exporterat projektledningskompetens från Mellersta Finland ut i världen. Den har genomfört hundratals uppdrag i många länder inom många olika branscher. Ett starkt fotfäste inom industriella projektledningstjänster har också gett Fimpec PMO en solid grund för att genomföra omfattande gröna omställningsprojekt, där företaget redan spelar en viktig roll. Genom att följa vågen har Fimpec expertis i att leda nya teknikprojekt inom områden som till exempel vindkraft, solkraft och vätgasproduktion, där Fimpec agerar som projektkonsult vid byggandet av den första produktionsanläggningen för grönt väte i industriell skala. Företaget ansvarar också för byggandet av bioproduktfabriken i Kemi på samma sätt som det ansvarade för byggandet av bioproduktfabriken i Äänekoski.

”Det är en stor ära att dela ut priset till ett företag från Mellersta Finland, vars starka expertis inom förnybar energi ger lösningar för att bygga en framtid med låga utsläpp runt om i världen”, säger Antti Määttä, ordförande för Mellersta Finlands Handelskammare.

Fimpec PMO:s verksamhet har expanderat och förvandlat företaget från en lokal aktör till ett nationellt och globalt företag. Företaget har bred verksamhet i Finland och utomlands har Fimpec PMO dotterbolag i Chile, Tyskland och Uruguay, dit en av Fimpec PMO:s grundare, överingenjör Pekka Salomaa, åkte redan 2004 för att arbeta som byggledare i landets första massabruk projekt. Sedan dess har företagets lokalkännedom också utnyttjats i nyare industriella investeringar i Uruguay.

Fimpec PMO:s omsättning 2022 var 20,4 miljoner euro och företaget har cirka 165 anställda. Cirka 30 procent av företagets omsättning kommer från internationella marknader. Fimpec PMO är en del av Fimpec Group.

”Fimpec är inte bara en fantastisk tillväxthistoria utan också ett lysande exempel på den expertis i världsklass som finns i Mellersta Finland. Som exportregion är starka aktörer som Fimpec livsviktiga för oss”, förklarar landskapsdirektör Pekka Hokkanen anledningen till valet.

Det vinnande företaget belönades på Mellersta Finlands handelskammares vårmöte den 31.5 med Samuli Alonens skulpturpris ”Maailma Siivillä”. Priset togs emot av Fimpec PMO:s direktörer Mikko Turunen, Pekka Salomaa och Jorma Paananen.

”Vi är mycket glada över att Mellersta Finlands Handelskammare har uppmärksammat Fimpecs långsiktiga arbete för tillväxt både i Finland och internationellt. Våra projektledningstjänster har sina rötter i Jyväskylä och vi har arbetat målmedvetet för att ge våra kunder de bästa verktygen för att genomföra sina projekt. Vi vill fortsätta bära vårt samhällsansvar och vara en föregångare i den gröna omställningen och för en mer hållbar framtid”, säger Mikko Turunen, verkställande direktör för Fimpec PMO.

Maineteko maailmalla-utmärkelsen delas ut av ordförandena för Mellersta Finlands Handelskammare tillsammans med landskapsdirektör Pekka Hokkanen och Ari Hiltunen, verkställande direktör för Mellersta Finlands Handelskammare.

Tilläggsinformation

Mikko Turunen

Vd, Fimpec PMO Oy
Direktör, Projektledningstjänster

PROJEKTLEDNINGSTJÄNSTER

mikko.turunen@fimpec.com

+358 040 844 7566

Läs dessa härnäst