Fimpec deltar i byggandet av en cellulosafabrik i Chile

Fimpecs experter inom installationsövervakning deltar i skogsindustriföretaget ARAUCOS MAPA-projekt som bygger en cellulosafabrik i Chile.

En ny cellulosafabrik håller på att byggas i Arauco i Chile och Valmet är en av de huvudsakliga leverantörerna av utrustning. Fimpec har ett avtal med Valmet och Fimpecs experter inom installationsövervakning deltar i projektet. Fimpecs installationsövervakare arbetar med projektet inom de specialtekniska områden som kräver branschkännedom och profilerad expertis.

För att kunna delta i MAPA-projektet och för att stärka sin internationella tillväxt grundade Fimpec ett dotterbolag i Chile 2020. Tillsammans med Fimpec Uruguay S.A. stärker Fimpec Chile S.a.P Fimpecs fotfäste i Sydamerika.

Fimpecs operativa chef Timo-Pekka Aaltonen som bland annat har skött försäljning inom projektet och deltagit i grundandet av Fimpec Chile S.a.P., säger att MAPA-projektet är en betydelsefull fortsättning på samarbetet med Valmet.

”Det långa samarbetet med Valmet fortsätter på ett viktigt sätt och ett betydande antal experter från Fimpec deltar i projektet. Mållandet ligger i Sydamerika och eftersom vi som företag har erfarenhet av Uruguay är vi en känd, trovärdig och tillförlitlig samarbetspartner i Sydamerika. För Fimpec är projektet alltså betydelsefullt.”

För närvarande sköter Saku Virtanen det operativa ledarskapet för Fimpec Chile och från Fimpecs sida är han projektchef inom MAPA-projektet.

Fimpec och Valmet ingår ett globalt ramavtal

Det långa samarbetet med Valmet har pågått i flera år. År 2020 ingick Fimpec även ett globalt ramavtal med Valmet. Aaltonen deltog i förhandlingarna.

”I det globala ramavtalet med Valmet har vi kommit överens om allmänna villkor och spelregler så det är enkelt att förmedla experter för projekten. Vi behöver bara fastställa de projektspecifika behoven, kostnaderna och strukturerna och det gör att verksamheten löper smidigt. På så sätt fortsätter det goda kundförhållandet med Valmet och vi kan betjäna vår kund på bästa sätt”, beskriver Aaltonen.

”Vi har redan haft ett gott samarbete med Fimpec och det här globala ramavtalet är ett naturligt steg att ta nu”, säger Suvi Reinikka, global kategorichef för arbetsplatsupphandlingar hos Valmet.

Läs dessa härnäst