Fimpec deltar i projekteringen av Valmets kartonglinje i Turkiet

Fimpec levererar projekteringstjänster till Valmet för en ny kartonglinje i Söke i Turkiet. Fimpec spelar en stor roll i projektet och ett flertal av företagets specialister på olika områden deltar i arbetet. Projektet har fått en bra start.

Fimpecs långvariga kund Valmet har beställt anläggningsprojektering för en ny kartonglinje i Söke i Turkiet. Slutkunden är den turkiska kartongtillverkaren Kipas Kagıt Sanayi İsletmeleri A.Ş. När den står klar kommer kartongmaskinen att bli cirka 9 meter bred, ha en hastighet på cirka 1 800 meter i minuten och producera 1 900 ton 90 grams liner eller fluting per dag.

Projektet går under namnet KIPASPM3 och utnyttjar Fimpecs breda kunskapspalett inom olika projekteringsområden: processer, automation, layout, rörledningar och bärande konstruktioner.

För Fimpecs del inleddes arbetet i juni 2021. Projektet kommer att sysselsätta Fimpec intensivt under ett års tid och för närvarande deltar tiotals experter. Arbetet kommer att pågå i ett och ett halvt år och maskinstart väntas äga rum i slutet av 2023.

”Vi har ett nära samarbete som gör att det känns naturligt att återigen genomföra ett stort projekt tillsammans med Valmet. Detta är en bra fortsättning på motsvarande projekteringsuppdrag som vi tidigare genomfört åt Valmet”, berättar Harri Soininen, chef för projekteringstjänster på Fimpec.

Valmet berättade om projektet på sin webbplats i september 2021: Valmet levererar containerboardlinje till Kipas Kagıt i Turkiet (på engelska).

Läs dessa härnäst