Saku Virtanen blir service­direktör för installations­ledning på Fimpec

Saku Virtanen ansvarar för försäljning och resursplanering av installationsledningstjänsterna på Fimpec inom industribranschen.

Maskin- och produktionsteknikingenjören Saku Virtanen har utnämnts till servicedirektör för installationsledning på Fimpec inom industribranschen från och med januari 2021. Han har ansvaret för att sälja och resursplanera installationsledningstjänsterna. Vid sidan av sina chefsuppgifter inom installationsledning hör även projektledning, budgetering och tidsplanering till hans arbetsuppgifter. Den operativa ledningen av Fimpecs dotterbolag i Chile kommer också att höra till Virtanens uppgifter i ökande grad.

Virtanen har över tio års erfarenhet från industribranschen inom automations-, marin-, energi- bio- och kemiindustrin. Före Fimpec arbetade han på ett konsultföretag där hans uppgifter omfattade installationsövervakning, projektledning och försäljning.

Virtanen är bekant med Fimpec från tidigare projekt. Enligt honom särskiljer sig Fimpec i konkurrensen inom installationsledningstjänster särskilt beträffande kundorienteringen och företagets gedigna, mångåriga erfarenhet. Med Fimpec får kunderna sin röst hörd på riktigt. Han vill också själv målmedvetet arbeta med samma attityd.

”Det jag för med mig till Fimpec är målmedvetenhet och expertis samt min egen energi. Jag vill alltid hitta den lösning som är bäst för kunden genom öppen kommunikation och genom att genuint lyssna till kundens behov. Fimpec tillhandahåller skräddarsydda installationsledningstjänster efter kundens behov. Attityden är kundorienterad och kostnadseffektiv. Fimpecs strategi är att agera som kundens intressebevakare och samma attityd vill jag också själv tillämpa.”

Virtanen var även intresserad av de goda sidorna, såsom smidigheten i den låga organisationen.

”Det var enkelt att komma till Fimpec och jag fick det stöd och den handledning jag behövde ända från början. Fimpec erbjöd mig en möjlighet att utmana mig själv i allt mer ansvarsfulla uppgifter, vilket är mycket motiverande. Det är enkelt att komma överens med människorna och kommunikationen är öppen med såväl kolleger som chefer. Fimpec arbetar flexibelt.”

Läs dessa härnäst